2 Nisan 2010 Cuma

Yağmurun elleri

Bugün yıllar önce yitirdiğim ama benden hiç gitmeyen,yıllar önce ondan gittiğim ama beni hep yanında bilen eski bir dostla konuştuk bir kaç satır...Birbirimize yazdığımız sayfalarca mektuplardan,yapılan fedakarlıklardan,dinlenen şarkılardan,özlemden,biraz keşkelerden bahsettik üstü kapalı... Biliyorduk daha derinlere inersek,ikimizinde canı yanacak...Bir keşke daha bırakacak dudağımıza sohbet... Yeni Türkünün bir şarkısı var hepiniz bilirsiniz '' Yağmurun Elleri''... Bana söylerdi yıllar önce... Kızının adını Yağmur koymuş. ''Adına neden Yağmur koyduğumu bilecek tek insan sensin'' dedi,''yıllar sonra karşıma çıkınca hiç ayrılmamışcasına konuşacağım tek insanda sensin ''dedi... Öyle bir geçmiş hüznü sardıki üstümü... Zaten günlerdir bocalıyorum,boşluklarımla,yok saymalarımla,bir an üzülüp sonra amaannnn boşver diye kendimi kandırmaktayım...Daha öncede bir çok eski arkadaşımla malum sitede görüştüm ama,çoğuyla konuşacak tek satır bulamadım çoğu zaman.Herkesin yaşayışı,yaşadıkları,üzüntüleri sevinçleri farklı paylaşılacak hiçbirşey kalmamış zamanında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyenlerle...Ama kanka ah sen öylemisin...Keşke bulmasaydım seni. Yine ayrılık gelecek biliyorum,yine uzak düşeceğiz birbirimizden. Hep öyle oluyor çünkü,zamanlar mekanlar insanlar (ve çoğu zaman ben)hep uzak ediyor bizi...Beni bilirsin gitmem lazım dediğimde giderim...Ve her gittiğimde olduğu gibi seni ardımda bırakırım yine... Ve korkarım gitmelerim geldi yine.. Korkum seni kırmak değil,her geldiğimde sararsın beni bilirim,korkum Yağmurun ellerini hiç görememek...Canım yanıyo kanka,her zerrem ayrı bir hesap peşine düşmüş,yorgunluk değil üstümdeki ama her zerrem ayrı sızlıyor...Sen yoktun,ben aşık oldum,sen yoktun ben aşk oldum...Herşeyim,herkesim dedim,canım bitanem değil hep aşk diye seslendim...Aşk olduk,aşık olduk,adımıza aşk koyduk...Ah deli tarafım tuttu kanka,yollara düştüm,haykırdım,koştum,sevdim,güldüm,ağladım,sustum,kıskandım,kabullendim,aynı gün hem ölümü hem mucizeyi tattım... Sonra kaybettim kanka...Bu deli kız yıllar sonra kırdı kalbinin zincirini ama yine beceremedi.Ahh durasım yok bu lanet şehirde,ama gidemiyorumda gidesim geldi...Yıllar sonra biri daha satırlar götüyor benden kanka,kelimelerimi tüketiyor.Eskiden yazdıklarımın hepsi ne kadar masumdu,şimdi edebi küfürler yazıyorum...Bazen yazdıklarımı ben bile anlamıyorum...Zihnimin bana oynadığı oyunda mağlup oluyorum.


Gözlerin,deniz gökyüzü kaybolmadım daha üçünüzün arasında. Gidemedik buralardan ardımızdakini düşünmeden. Daha olta tutmayı bilmiyorum..Öğretmedin.. Ben sensiz sularda nasıl balık tutarım. Gitme aşk,daha yarımız ,hala kırığız hayata... 19.02.2009 ( uzun bir yazıdan alıntı)


Bulutların arkasına saklanan gökkuşağının açmasını sağlamıştın,şimdi yeniden korkmasını sağladın. Geri dönüyorum bulutlarıma. Açmayacağım bir daha. 24.02.2009 ( uzun bir yazıdan alıntı)


Hiç özlemedik... Hiç sevmedik... Hiç yaşanmadık biz. Tanımıyoruz birbirimizi. Sen yoksun... Bir yerlerde varsın belki ama ben tanımıyorum seni. Hayalsin...Tamamen beynimde yarattım seni. Beynimde yaşadım tüm bunları. Şimdi seni,bu hayali yoketmeye çalışıyorum. Yoksun sen diyorum. Ondan geriye sayıyorum,gitmiyorsun,yoksun sen... Yok... Tanımıyorum seni... Hiç olmadın sen... Yaşamadık biz,sevmedik,gülmedik....14.03.2009 ( uzun bir yazıdan alıntı)


1 yıl geçmiş üzerinden bu satırları yazalı, ne garip ufak 20 günlük bir ayrılığın sonunda dökülmüş bu satırlar...Oysa şimdi tamamen bitmiş bir aşk var elimde... Ağlamıyorum,gülmüyorum,konuşmuyorum... Bağışıklık kazanmakmı bu... Yoksa uğruna kelimeler döküp,onsuz olan yeni anılar vermemek için kendime,beynimle,bedenimle,gözlerimle,kalbimle savaşa giren ruhumun stratejisimi...Ah nasıl kazanacaksın ruhum sen bu savaşı... Gözlerin ağla diyor,kalbin sızlamak istiyor,beyninin her kıvrımı isyanda aklını oynatıyor... Sense inadına hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorsun...Birşey yokmu gerçekten,bir kalanın,bir gidenin varya...Gitmeyi bile paylaşamadınız ya.


Sende farkettin mi?Biz aslında hiç biz olmamışız,iki kişilik yalnızlığımıza 1. çoğul şahıs görüntüsü yüklemiş,tekil hayatımızın rolünü sürdürmüşüz.Biz iki tekil birleşip,bir biz edememişiz.Yarı zamanlı bir aşkmıştı yaşanan,Yarı zamanlı yokluklarda özlemekmişti.Seni değil bizi çoğu zaman...Ben hep özledim sende farkettin mi?Peki sen ne zaman vazgeçtin özlemekten,ben bizim için bize sahip çıkmaya çalışırken, sen özlemekten ne zaman vazgeçtin. Ne zaman bıraktın beni özlemeyi ?Sevmek başka bir şey anlıyormusun,alışınca insan cebine koyduğunu taş parçasını bile severmiş,olmayınca eksikliğini hissedermiş, cebinde benim gibi kaç taş vardı?Hangi yol kenarına attın beni ve ne zaman vazgeçtin sevmekten? Alışkanlığınmıydım , aşkın mı?Ne zaman vazgeçtin benden ? Hissetmedin mi eksikliğimi(zi)? 03.02.2010


Yollara düşmeliyim ben,bilmediğim bir şehirde karşılamalıyım sabahı,üstümde taşısamda her gittiğim yere gitmeliyim burdan. Uzaklaşmalıyım.Ah kanka yok saydıklarımı hatırlattın,içimi yaktın... Ah baba nerden çıktı bu ziyaret elimi kolumu bağladın. Ah AŞK sen acısıyla tatlısıyla ilk günden bugüne bana yaşadığımı hatırlattın...

http://izlea.com/338992#


3 yorum:

  1. oFFF diyorum offf,Bunyem sarsildi! Yazi gibi yazi olmus,doldurmus her bir harf dokundugu yeri,cumleler ses olmus,yurekten dokulmus!
    Kastin mi var canimiza yahu! Offf bee Boyle yaziLari koymadan once soyle bir uyari levhasi falan koy be gulum bak otobanda 140 giderken tepekakla olmaya benziyor boyleee
    off ulennn,seviyorum boyle yurekleri,boyle goren gozleri!
    .....................

    YanıtlaSil
  2. :) Dikkat bunalım var yazayım levhayada olurmu :D

    YanıtlaSil
  3. Hehhh bencede aynen oyle bir levha olur! Altina da Dikkat sonunda ucurum vardir falan diye:D:D
    Opuldun en kocamanindanxxxx

    YanıtlaSil